02-09-2010

boterkoek



Ideaal om mee te nemen bij een bezoekje aan de buurvrouw.  


Nog beter als ze niet thuis is. 


Deel A is al binnen. 


boterkoekA


boterkoekB

Recept



1 ei
250 gr. Bloem
150 gr. kinnekessuiker
175 gr. roomboter, zachte
(1 el. Olie om in te vetten) Ik gebruik liever bakpapier
Snuifje zout


1. Klop het ei los.
2. Meng de bloem, de suiker en het zout in een schaal goed door elkaar.
3. Roer de helft van het geklopte ei door het mengsel.
4. Voeg de zachte boter toe en kneed die goed door het mengsel heen, totdat er een soepele, egale deegbal ontstaat.
5. Vet een ronde bakvorm van ca. 20 cm in met olie en doe het deeg hierin.
6. Druk het plat en zorg ervoor dat het overal even dik is.
7. Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.
8. Bak de boterkoek in een voorverwarmde oven van 170˚C in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Snijd hem in de gewenste stukken, laat hem afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm.


Ik heb voor de goede smaak wat amandelextract toegevoegd. 

10 opmerkingen: