29-09-2010

Elza zonder vlees


Mijn geburen hebben mij overtuigd. Elza goes veggie. Niet altijd, natuurlijk, want zo'n heelijke biefstuk met friet en pepersaus met een kwakske mayonaise zonder biefstuk is als een café zonder bier. Ge moet het zeggen gelijk het is. 
Maar af en toe lukt het wel om iets lekker op tafel te gooien dat niet in de wei gelopen heeft.


Ik stel u voor: Pasta met gorgonzola en asperges.


Wat hebben we daarvoor nodig?




gorgonzola1
gorgonzola2

_500 gr volkoren pasta. (volkoren, want ik denk altijd dat ik zonder vlees rapper honger ga krijgen dus moet dat al wat vullen)
_asperges, liefst verse maar die tijd had ik niet dus een groot blik volstaat ook. 
_gorgonzola, geen idee hoeveel gram, ik neem een volledig pak zoals het te vinden is in den Delais.
_room (doosje of flesje, soja of light of vol, allemaal gelijk)
_beetje boter


En dan?


gorgonzola3


Smelt een klontje boter in de pan op een zacht vuur. Voeg de gorgonzola toe en laat smelten. Room bijdoen. Dan snij of knip je de asperges in drie en voeg je ze toe bij de kaas/room. Even goed laten opwaren en dan nog een ferme draai van de pepermolen. Meer is het niet.


Pasta laten uitlekken, op borden scheppen en dan wat van de heerlijk naar zweetvoeten ruikende saus overgieten en genieten. Smakelijk eten allemaal. 


gorgonzola4


Nog meer vleesloos voedsel vind je hier:


veggeva[1]


PS: Bio is allemaal relatief, ik kan het u niet garanderen van de blikjes uit den Delais. Maar we gaan niet klagen, neen, een mens moet ergens beginnen.

11 opmerkingen:

  1. klinkt lekker, ik eet ook regelmatig eens veggie en je foto's zijn weer schitterend .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb net een heel recept voor vegetarische lasagne neergepend. Maak die ook eens, dan heb ik dat tenminste niet voor niks gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker en vettig uit!
    Een winner, absoluut!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Da's een receptje die ik je nog doorgegeven heb tijdens onze dagelijkse rit naar huis. ;-)

    Peterselie mag er ook nog bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Neeje neeje, Ann, voor 1 keer moet ik u ongelijk geven. Dat recept maak ik al van toen ik nog studeerde. Ik heb dat de eerste keer gegeten in Hasselt aan het Dussartplein en dat was het lekkerste dat ik ooit gegeten had. Gij zult dat wel van mij gepikt hebben. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Neen, absoluut neen. Nu doet ge mij niet watertanden. Zou het het zonder vlees zijn of de zweetvoeten die ik gewoon al ruik? ;-)

    Miss puntkomma: bij u ga ik wel eens komen zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. nu was ik gewoon keihard de foto van het resultaat vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo'n blik eet ik altijd gewoon zo leeg, als tussendoortje. Met niks. Staand aan het aanrecht zonder vork of iets. Da's een soort van snackverslaving ofzo. Een vleesloos en alcoholloos mens moet toch ook wat...

    BeantwoordenVerwijderen