03-10-2010
Het heeft geen naam
Zo lekker is dit.
Pizza kunnen we het bezwaarlijk noemen want dat klinkt bijna als een belediging. Maar ik doe het toch. Pizza al tonno, zoals ze dat in den hemel maken net voordat ze de rijstpap eten met die gouden lepel..
Koop de lekkerste verse tonijn. Snij hem in stukken van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
Maak een balsamicosiroop door een flinke scheut balsamicoazijn in te koken met een lepeltje suiker tot er nog 1/3de van het volume overblijft. Niet boven de kookpot hangen om te ruiken want het prikkelt nogal in de keel.
Bak bladerdeeg blind (met bakbonen kan dat)
Maak een eenvoudig tomatensausje met verse tomaten, ajuin, look, oregano, afgekruid met peper en zout.
Verdeel de tomatensaus over de bladerdeegbodem. Plaats terug in de oven om het warm te houden
En dan, dan komt het allerallerallerbelangrijkste! Verhit de grillpan en bak de tonijnsteaks *kssss* *kssss* kort aan beide kanten en kruid met gemalen zeezout en verse zwarte peper uit de molen. De tonijnsteak MOET nog rood zijn binnenin.
Snij de pizzabodem in vier kwartjes en leg op elk stuk een tonijnsteak. Daarop komt een bergje ruccola. Besprenkel met de balsamicosiroop en werk af met parmezaanschilfers.
Oh. Oh. Oh. Oh.
(De foto is niet haarscherp maar het speeksel liep al zodanig uit mijn mond en ik kon dit echt niet laten koud worden hè)
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wanneer mag ik eens komen eten?
BeantwoordenVerwijderenOh ja ik kom samen met Janina!
BeantwoordenVerwijderen(maar geen rijstpap als dessert want dat lust ik niet. Ik wou bijgevolg vroeger ook nooit naar de hemel want daar ging ik niet kunnen eten ;-))
Ah, ik kom mee. Chauffeur spelen voor Janina, eh!
BeantwoordenVerwijderenWoooooooooooooooh.. water loopt me in de mond!! Bezorgt u ook in Nederland..? Enschede, klein eindje maar!! ;P
BeantwoordenVerwijderenJa, nu is het toch eens andersom he! Ik blogde net over zelfgemaakte pizza en blindbakbonen en zie nu hier eens...;-)
BeantwoordenVerwijderenMaar toegegeven, dit ziet er wel heel smakelijk uit (dat rechterplaatje dan...). Ik ga daar eens een vega-variant van maken!
Ruilen voor een glaasje Spicetree? ;-)
BeantwoordenVerwijderenOh en Oontje: geweldige schoenen!
BeantwoordenVerwijderengetest en goedgekeurd! Was wel met zalm maar oooooh ooh ooohhhh
BeantwoordenVerwijderen