31-01-2011

scones



Lovely. Delicious. 


Bij de eerstvolgende brunch die je geeft mogen de scones dus niet meer ontbreken. Beloofd?
Het is heel makkelijk om te maken en plezant ook. 


scones6

The recepe:

_500 gr bloem
_1 handvol andere bloem (tarwe, mais, volkoren)
_2 grote lepels bakpoeder
_2 el suiker (extrafijn)
_1 tl zout
_110 gr boter in stukjes
_300 ml melk
_1 geklopt ei
_boter & jam & zure room


In een kom de bloem en het meel mengen.
+ bakpoeder, suiker, zout
+ boter (meng met de handen tot het op verse broodkruimels lijkt)
Maak een putje in’t midden, voeg melk toe en meng eerst met een vork en daarna verder met hand tot een zacht en stevig deeg (niet overkneden)
(als het te droog is, beetje melk bijdoen)
Bloem strooien, deeg rollen of slaan tot een 3 cm dikke laag.
Rondjes van 5cm uitsteken.

scones

De schijfjes uitsteken doe ik in stijl. 


scones2
scones1

Het werkte zelfs inspirerend bij Ella.

scones3


De schijfjes dicht bij elkaar op de bakplaat leggen.
Ei kwasten op bovenkant. (Mijn eitjes waren op)
Oven voorverwarmen op 200°, 10-15min lichtgoud bakken.
De scones zachtjes uit elkaar trekken als ze wat afgekoeld zijn.
Serveren als ze nog warm zijn, doormidden snijden, besmeren met 'goei' boter, rode confituur en een toefje zure room.
Vingers aflikken.

scones4
scones5
De brunch was aangevuld met verse croissants, stokbrood met kazen en vlezekes, quiche lorraine, quiche met broccoli en rivierkreeftjes ehennnnn... pancakes.  Daar was mijn laatste ei dus gebleven. 

scones7
Doorspoelen met cava en koffie. 


19 opmerkingen:

  1. Oh, doet dat recept van de pancakes ook eens aub!

    Je kan de bovenkant ook bestrijken met melk voor een glanslaagje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh ik krijg honger.
    ik wil nu brunchen en nu scones :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 1 dag te laat. nu moet ik wel opnieuw een brunch doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mme:

    http://www.smulweb.nl/1346136/koken/recept/American-pancakes

    Karnemelk had ik niet in huis en om 7 u des ochtends was den Deleis niet open dus heb ik melk genomen en een potteke witte yoghourt (met platte kaas of een petit Suisse lukt dat ook) :-)
    Experimenteren hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm, ziet er superlekker uit!
    Groetjes, Saartje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Amai, dat klinkt allesbehalve slecht!
    Hier wordt bijna elke zondag gebruncht (klopt die vervoeging wel?), omdat ik niet met de twee kinders voor 10u in de spar geraak! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmmm, scones! ons zaterdagochtend ontbijt. Wel met een ander recept, maar ik ben voor scones nog nooit twee keer 't zelfde recept tegengekomen. Ik eet ze 't liefst met de cream en lemon curd

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmm, nog nooit gemaakt, maar moet ik toch eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker, scones doen me aan mijn jeugd denken... we hadden een buurvrouwtje die altijd voor ons scones bakte, mjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nen dag op voorhand maken is geen goed idee zeker? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Inderdaad geen goed idee. Moet nog wat warm zijn enzo. Mar ge kunt al de droge dinges samenmengen en dan enkel de vochtige dinges toevoegen in de vroege ochtend voor de festiviteiten. :-)

    WIlt ge dat ik ze maak? Ella wil dat wel heel graag doen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. We kunnen ze hier ook samen maken? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vеry еnergetic blog, I likeԁ that а lot.
    Will there be а раrt 2?

    Also vіsit my wеb pagе ... V2 Cigs Review
    my web site > Recommended Website

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Тhanks vеry nice blog!

    Аlso vіsit mу ωebpage;
    silk n sensepil hair removal

    BeantwoordenVerwijderen