Iedereen heeft het over chocoladetaarten en iedereen beweert dat de zijne het lekkerste is. Ik ga u zeggen dat dat niet zo is. De mijne is het lekkerst. En verfijnd en al. Ja, verfijnde chocoladetaart. Presenteer dat eens aan uw volk. Torta cioccolato. 1 hap en ze gaan op slag Italiaans beginnen spreken, vloeiend zoals ik.
Voor deze hemelse goddelijkheid is er niet veel nodig:
200 gr pure chocolade
100 gr pijnboompitten
125 gr malse boter
4 eieren
100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
50 gr gezeefde bloem
poedersuiker om te bestrooien
Chocolade smelten in het bad van Marie (ik doe dat in de microgolf want ik ben een luiwijf)
Hak de pijnboompitten fijn
Klop boter met suiker, vanillesuiker en eidooiers. Voeg gesmolten chocolade toe en de pitten. Klop eiwit stijf en kap op het mengsel en strooi daar de bloem boven. Zachtjes mengen met een klopper.
Giet vervolgens dit mengsel in een rechthoekige ingevette vorm met bakpapier en bak op 130 graden (50 min of 1 uur)
TIP: je kan proberen van de pitten eerst te roosteren. Dat is nog smakelijker.
Vorige keer gebruikte ik gehakte amandelen. Ook te vreten.
Als ik u zeg dat zelfs de meest disfunctionele huisvrouw ter wereld vrijwillig deze taart heeft gemaakt in haar tot dan ongebruikte keuken, dan moet ik u niet meer overtuigen zeker.
en wij maar punten geven op het werk van de prop-studenten ... morgen 13u zwaaien we collega Jos uit op weg naar z'n pensioen ...
BeantwoordenVerwijderenbewaar een stukje, maar misschien ben ik al te laat, dan reserveer ik een stukje van het tweede baksel
het ZIET er goed uit, dat wel. ;-)
BeantwoordenVerwijderenge zijt dan wel een lui wijf die moeite doet om zelf uw torta te bakken, 't lijkt me lekker en 'k ga dan binnenkort ook eens 't lui wijf uithangen!
BeantwoordenVerwijderenAls dat die is van op Stiel en Stijl is ze echt wel heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk zag juist die van Mme ZsaZsa...maar deze ziet er ook verrukkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk snap niet dat iedereen zijn recepten voor chocoladecake blijft posten terwijl ik dat in het microwijf doe, bakken en al, klaar dus op 10 minuten!! Dát is pas luiwijverig!
BeantwoordenVerwijderenEn dat ze geweldig was!
BeantwoordenVerwijderenalle vrouwen bakken hier precies chocoladetaart :) Ik zette ook mijn recept op mijn blog. Dat wil zeggen dat we ze allemaal eens moeten proberen! Die van jou ziet er ook super uit!
BeantwoordenVerwijderenAlle, volgende week dedeze dan. Die van Mme Zsazsa maakte ik een goed uur geleden en is nu half op. Dat wil zeggen: nog een halve die ik vannacht nigella-gewijs kan opeten!
BeantwoordenVerwijderenMmmhhhh..
BeantwoordenVerwijderenik geloof je & zet het linkje meteen onder mijn recepten!
BeantwoordenVerwijderen