08-03-2011
de frigo is leeg
De kast ook. Het enige dat er nog was:
_een doosje geitenkaas
_4 ronde courgettes
_een pak zwartewoudham of zoiets. (Niet noodzakelijk)
_verse tijm
_1 ui en een teentje look
Oja, Ebly was er ook nog. (Ebly klinkt als een schone exotische dame maar is niet meer dan tarwe die gekookt kan worden als rijst)
_1 kop Ebly is voldoende
De courgettes heb ik wat voorgekookt. Ondertussen kookt de Ebly ook in gezouten water.
Haal de courgettes uit het water snij het topje eraf en snij dan nogmaals een centimeterke van de courgette. Hol uit met een lepeltje en hak het vruchtvlees en het schijfje in kleine stukjes. Fruit de ui met de look en voeg de gesneden courgette toe. Laat gaar stoven en rits de blaadjes van de tijm en voeg toe samen met flink wat peper en zout.
Als de Ebly gaar is, meng hem met de courgettevulling. Haal van het vuur.
Leg op de bodem van de uitgeholde groenten een laag geitenkaas, dan wat Eblymengeling, terug wat kaas, nog een laatste lepeltje vulling en eindig met een flink stuk kaas.
Met de overschot van de vulling heb ik nog enkele overschoteltjes gevuld en daarop wat geitenkaas gelegd. Schuif samen met de gevulde courgettes in de oven (een kwartier/20 minuten in de oven op 200°)
De ham wordt krokant gebakken en steek je mee in de ovenschaaltjes of op de courgette.
Labels:
Bio de Janeiro,
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
je kon ook een hulplijn inroepen van Pc-ann, maar je hebt een supergoed receptje verzonnen !
BeantwoordenVerwijderenPfft... courgettes, in dezen tijd van het jaar. ;-))))
BeantwoordenVerwijderenEn geen honger 's avonds? ;-)
BeantwoordenVerwijderen@ zsazsazsu, die hulplijn schakel ik zo weinig mogelijk in :-)
BeantwoordenVerwijderen@ PC: daarom dus. LOL
@ Mie, zwijf!
Beik ebly. Dat doet mij bovendien denken aan bombardementen en schieten en opgesloten zitten op school. Mor tziet er goed uit, zene! Bij mij wordt het moambe. Misschien helpt dat tegen de griep :-)
BeantwoordenVerwijderenO, dat zou ik zo graag eten!
BeantwoordenVerwijderenMag ik het receptje eventueel posten op bio de janeiro? Zonder Despe natuurlijk :).
g'had ook naar de frituur kunnen gaan, maar dit lijkt me eerlijk gezegd nog lekkerder !
BeantwoordenVerwijderenZo, dat ziet er heerlijk uit! :)
BeantwoordenVerwijderen