07-07-2011

pesto light



pesto3


Een mens op regime moet vanalles uitvinden. Bij deze: de pesto light zonder olijfolie. 
Neem een handvol basilicum, een heel klein teentje look, peper en zout, handjevol pijnboompitten en wat parmesan. Doe dit in een blender en schep er een paar lepels platte kaas (kwark) bovenop.
Mixen en proeven. 
De kaas maakt het zachter. De look niet zo. Minpunt bij dit experiment dus.  Voor de rest heel lekker en frisser dan gewone pesto. 


pesto1


Daarbij wat gekookte volkorenpasta en de eerste babycourgettekes gegrild in het hete grilpannetje.  
Wrijf een schaaltje in met een doorgesneden teentje verse look, giet er een klein beetje olijfolie in. Hierin leg je de gegrilde courgetteschijfjes die je kruidt met peper en zout. Goed mengen. 


grill1
grill



11 opmerkingen:

  1. Wat een super goed idee!
    Ik sla m op,
    ik ben ook zo'n mens op regime.
    Wij zijn hier ook gek op
    gegrilde groenten.
    De grilplaat maakt hier
    werkelijk overuren.
    Mooie plaatjes heb je er ook
    van gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er overheerlijk en lekker fris uit! Zou je het teentje look weglaten uit de light-pesto?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm, klinkt goed. Dat regime moest ik ook maar eens starten. Dan is het tenminste vol te houden...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't is moeilijk hé die rauwe look. En 't is zo zot om die een beetje op te stoven. Ik durf soms gedroogde look gebruiken (zo uit een molentje). Da's lekker lookachtig zonder dat je de rest van de week look eet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou het teentje zeker niet weglaten maar proberen te doseren. Het lijkt alsof het door die kwark veel feller naar look smaakt dan met olijfolie.
    Ik proef het nu nog :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. en die pijnboompitten , is dat wel light?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ow my... ik smààk gewoon die courgettes door er gewoon nog maar naar te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen