18-08-2011

scampi's in Amaretto



De inhuldiging van het terras is achter de rug. Het was Vree Wijs. Vanmorgen iets minder.
Wat ook Vree Wijs was, waren de gemarineerde scampi's. Dju, zoveel w's en v's .


scampi1


Gemarineerde scampi's dus. 2 versies want ik kon niet kiezen.  De eerste is echt een aanrader. De tweede ook natuurlijk maar de eerste nog meer. HA!


scampi2


Versie 1 met Amaretto dus: 
_1 soeplepel gemberpoeder
_1 teelepel chilipoeder of harissa
_1 eetlepel bruine suiker
_snuif zout
_Flinke scheut amaretto.
_beetje olijfolie


Dat ging vlot binnen.


scampi3


Versie 2. Scampi K3.
_1 koffielepel kurkuma
_1 koffielepel koriander
_1 koffielepel komijn. 
_snuif zout
_olijfolie


scampi4


Gaat ook vlot binnen.


Ontdoe de beesten van hun darmkanaal want we willen geen kak op ons bord. Meng de helft van de scampi's met mengsel1 en de andere helft met de K3 marinade. Enkele uren laten trekken en dan op een aluminium bbq schaaltje bakken. 
Gewoon gezellig in het midden van de tafel en dan met de vorkske prikken en met het brood de kruiden uit het bord schrapen.  Deel 1 van de festiviteiten worden zo succesvol ingezet. Dat garandeer ik u!







2 opmerkingen:

  1. Bij die laatste foto moest je precies nog rap zijn om er toch nog eentje in beeld te krijgen. Azo lekker blijkbaar.

    'Kurkuma' is iets dat ik alleen ken van tv.

    BeantwoordenVerwijderen