18-08-2011
scampi's in Amaretto
De inhuldiging van het terras is achter de rug. Het was Vree Wijs. Vanmorgen iets minder.
Wat ook Vree Wijs was, waren de gemarineerde scampi's. Dju, zoveel w's en v's .
Gemarineerde scampi's dus. 2 versies want ik kon niet kiezen. De eerste is echt een aanrader. De tweede ook natuurlijk maar de eerste nog meer. HA!
Versie 1 met Amaretto dus:
_1 soeplepel gemberpoeder
_1 teelepel chilipoeder of harissa
_1 eetlepel bruine suiker
_snuif zout
_Flinke scheut amaretto.
_beetje olijfolie
Dat ging vlot binnen.
Versie 2. Scampi K3.
_1 koffielepel kurkuma
_1 koffielepel koriander
_1 koffielepel komijn.
_snuif zout
_olijfolie
Gaat ook vlot binnen.
Ontdoe de beesten van hun darmkanaal want we willen geen kak op ons bord. Meng de helft van de scampi's met mengsel1 en de andere helft met de K3 marinade. Enkele uren laten trekken en dan op een aluminium bbq schaaltje bakken.
Gewoon gezellig in het midden van de tafel en dan met de vorkske prikken en met het brood de kruiden uit het bord schrapen. Deel 1 van de festiviteiten worden zo succesvol ingezet. Dat garandeer ik u!
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bij die laatste foto moest je precies nog rap zijn om er toch nog eentje in beeld te krijgen. Azo lekker blijkbaar.
BeantwoordenVerwijderen'Kurkuma' is iets dat ik alleen ken van tv.
K3 :-)
BeantwoordenVerwijderen