22-09-2011
spinazie mascarpone pasta
2 geperste tenen look stoven in half olijfolie en half boter. Grooooooote hoeveelheid Nieuw-Zeelandse (of gewone) spinazie - in reepjes gesneden - meestoven. Als de spinazie gaar is een potje mascarpone onder mengen en laten smelten. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout en mengen met gekookte pasta. Uitscheppen op een groooooooot bord en rijkelijk bestrooien met parmezaan. Dat is 't. Daar kunt ge niet voor sukkelen hè. En dat is zelfs overheerlijk ook nog.
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Nu moet ge mij toch eens uitleggen wat Nieuw-Zeelandse spinazie heeft dat Vlaamse spinazie niet heeft...? Ziet er lekker uit én gemakkelijk en rap klaar, 3 troeven in 1 - merci voor den tip...!
BeantwoordenVerwijderenHet vlezige, driehoekige blad is rijker aan voedingsstoffen dan gewone spinazie en wordt rauw of gestoofd op dezelfde manier gebruikt. De plant groeit steeds door en is over een langere periode te oogsten. Voila! :-)
BeantwoordenVerwijderenWordt hier binnenkort uitgeprobeerd ! Zeker !
BeantwoordenVerwijderenEen ander soort spinazie dus, aré vooruit, weer wat bijgeleerd thx!
BeantwoordenVerwijderenWaarom komen uw foto's er nooit niet door op google reader en die van een ander wel?
BeantwoordenVerwijderenDag Elza, ik ga er door omstandigheden een tijdje van tussenuit, een soort sabatperiode, uitlegzie: http://doorhetoogvan.blogspot.com/2011/09/sabatperiode.html
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Hilde
dit is bslist lekekr als je van spinazie houdt:)
BeantwoordenVerwijderenzapnimf, wat gij mij nu vraagt... Meneer Disfunctioneel zal daar beter op kunnen antwoorden.
BeantwoordenVerwijderen