22-09-2011

spinazie mascarpone pastaspinaziemascarpone2


2 geperste tenen look stoven in half olijfolie en half boter. Grooooooote hoeveelheid Nieuw-Zeelandse (of gewone) spinazie - in reepjes gesneden - meestoven. Als de spinazie gaar is een potje mascarpone onder mengen en laten smelten. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout en mengen met gekookte pasta. Uitscheppen op een groooooooot bord en rijkelijk bestrooien met parmezaan. Dat is 't. Daar kunt ge niet voor sukkelen hè. En dat is zelfs overheerlijk ook nog.  

8 opmerkingen:

 1. Nu moet ge mij toch eens uitleggen wat Nieuw-Zeelandse spinazie heeft dat Vlaamse spinazie niet heeft...? Ziet er lekker uit én gemakkelijk en rap klaar, 3 troeven in 1 - merci voor den tip...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het vlezige, driehoekige blad is rijker aan voedingsstoffen dan gewone spinazie en wordt rauw of gestoofd op dezelfde manier gebruikt. De plant groeit steeds door en is over een langere periode te oogsten. Voila! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt hier binnenkort uitgeprobeerd ! Zeker !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een ander soort spinazie dus, aré vooruit, weer wat bijgeleerd thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom komen uw foto's er nooit niet door op google reader en die van een ander wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Elza, ik ga er door omstandigheden een tijdje van tussenuit, een soort sabatperiode, uitlegzie: http://doorhetoogvan.blogspot.com/2011/09/sabatperiode.html
  groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dit is bslist lekekr als je van spinazie houdt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zapnimf, wat gij mij nu vraagt... Meneer Disfunctioneel zal daar beter op kunnen antwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen