30-09-11

vispannetje op z'n luiwijfs



vispan


Maak wat visbouillon (luiwijvenblokje in water) en doe daar als het water kookt 2 handvol luiwijvensoepgroenten (julienne) bij. Ik had daar in alle ijverigheid toch ook nog wat fijngesneden courgettenblokjes bijgedaan om de courgettenberg wat te verminderen. Even wachten en dan vis koken in de bouillon. Gelijk welke vis er in uw diepvries steekt, smijt het in de pan.  Als de vis gaar is, alles in een vergiet doen en wat bouillon apart houden. Maar een roux zoals uw moeder u dat geleerd heeft (boter smelten, wat laten bruinen en bloem doorroeren, zachtjesaan de bouillon bijdoen en flink blijven roeren met een klopper tot de gewenste dikte) Vervolgens enkele flinke scheppen mascarpone door de roux roeren. Kruiden met peper en zout.
Verwarm de videekes in de oven. Puree maken met echte patatten of een luiwijvenpakske puree op het bord scheppen. 
Goed dat dat is! echt goed! En gemakkelijk en luiwijvig. Ik ben daar goed ik. 

13 opmerkingen:

  1. Ik ben ook zo verschrikkelijk luiwijvig. Ik ben dan ook content dat manlief en één van mijn 3 dochters heel goed kunnen koken! Maar toch bedankt voor 't recept. In nood als ik eens zelf moet koken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van Luiwijverigheid... bedankt voor het recept met ons te delen!

    Frollies en Frummels

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat van die mascarpone das nieuw voor mij, maar klinkt lekker!
    ben ook altijd te vinden voor van die luiwijven receptjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben nòg véél luiwijveriger: ik ga om fritten.
    Maar 't ziet er wel heel erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super-de-luxe! Staat op het menu voor deze week! Merci'kes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. perfect voor morgen, merciekes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aaah! Woensdag = visdag alhier. Mijn oudste vi(e)sneus krijgt kletsen als ze dit niet lust.
    Merci! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Daarnet gemaakt: overheerlijk! Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo maak ik het ook altijd. Ik doe er dan soms nog zongedroogde tomaten en verse basilicum onder.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik mis de witte wijn wel dat daarbij hoort, die kunde nochthans ook in zo'n luiwijvenversie kopen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ge moet dat niet luiwijverig noemen maar drukwijverig, want we maken die recepten toch allemaal omdat we het te druk hebben met andere bezigheden, niet? Dus niet zo bescheiden!
    www.homemadebyliesbet.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. uitgeprobeerd...en door heel het gezin volmondig goedgekeurd!!!! merci voor de inspiratie...

    BeantwoordenVerwijderen