04-11-2011

De boerin en het circusEr was een een boerinnetje dat naar het circus mocht. Maar ze wist helemaal niet wat een circus was. Het enige dat ze kende was een circustent. Dus trok ze die aan.


Mme3


Maar die tent zat niet zo makkelijk. Ze kon haar zelfgesmeerde sandwichekes met américain niet opeten door de veel te grote tent. Ongelukkig trok ze het gedrocht uit en ging op zoek naar een kleinere. 


Mme5


Het nieuwe exemplaar zat als gegoten. Schoenen, dacht ze. Ik moet schoenen hebben. Ze riep de Goede Fee met haar toverscherm en kreeg binnen de 5 seconden een hele caravan vol schoenen. Joepie, zei het boerinnetje. Nu nog wat speldjes in mijn haar en ik zie er prachtig uit!


Mme9
Mme8
Mme6


Met hulp van de toverfee met haar toverpotten en tubekes toverden ze het boerinnetje om tot een mooie vrouw. Enkel het stemgeluid viel nog wat tegen. Maar daar kon de toverfee niets aan doen. Ze riep de hulp in van de kookfee die een mand vol lekkers bracht waardoor het boerinnetje haar mond kon volproppen en ze geen woord meer kon uitbrengen. Heerlijk was het. Heerlijk. Ook het mandje vol lekkers. 


Het boerinnetje zag er nu wel mooi uit en ze klonk ook al een stuk aangenamer zo met haar mond vol lekkers, maar ze had het circus nog altijd niet gevonden.


Mme


Ze wandelde naar haar vriendjes, de honden en vroeg of zij haar konden helpen. Een van de hondjes had een oom die een neef had die een hond kende die de maat was van een hond die in het circus werkte. Wat een toeval, riep het boerinnetje. Breng me naar die hond van de vriend van de maat van de neef van de oom! Samen gingen ze op weg. Na een tijdje kwamen ze bij een grote tent. Dit moet het zijn, dacht het boerinnetje. Voorzichtig keek ze binnen.


Mme19
Mme20


Je bent er, blafte een grote bruine hond. Dat moest de maat van de neef van de oom zijn. Hij wist al van haar komst. Kom, zei hij, ik neem je mee naar binnen. Het boerinnetje was een beetje bang. Het was donker in de grote tent.


Mme14
Mme15


Boerinnetje vond het eigelijk heel fijn in het circus. Er waren veel dieren en waarzegsters en gekke clowns. Ze leerde er een lieve prins kennen en trouwde met hem. Hij deed soms wel een beetje raar, maar hey, ze was zelf ook een beetje raar. Wat waren ze gelukkig.


Mme21
Mme_fin
Het vervolg van het verhaaltje is bij Mme te zien. Zwanger van een clown maar ze weet niet van dewelke...22 opmerkingen:

 1. Rofl
  Binnenkort kan je kortverhalen beginnen schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo grappig...zo'n leuk verhaaltje en zo'n leuke foto's...word er gewoonweg helemaal happy van !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allee seg, ik wist ni dat gij ook den tekst deed!

  Er zitten heel schoon exemplaren tussen. Goe gedaan Elza! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ROFL jong, en ik pas helemaal in het thema want van vanachtet gezien ben ik miljaar precies ne poedel :-). Ik vind dat de knipoog foto moet dienen als foto op de laatste bladzijde van den boek !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai! Elza, wat een talent om dat boerinneke om te toveren in een schoonheid!
  Dat verhaaltje is ook heel erg tof. Ik wil de rest wel lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo een wijs sprookske!
  Ik denk dat ik me de papieren versie ook zal aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Samen zijn jullie echt niet te doen. Geweldig! Nu snap ik dat je bij meer dan de helft van de foto's hardop aan het lachen was...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldige foto's en een leuk verhaal. Mooi man.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fantastisch Elza! Ge overtreft uweigen weeral!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap meiden! Jullie overtreffen jezelf ... wanneer start de voorverkoop?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kom van ver toevallig even de circustent binnenvallen ahahah... :leuk 0)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat moet daar gieren zijn bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die clowns zijn nu aan het vechten, het is er eentje van mij ;0)
  Jullie doen een mens goesting krijgen in dat boek, zelfs als je nooit een rok draagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooooh, de nieuwe Wiske! Geweldig !!!!

  BeantwoordenVerwijderen