20-08-2011
hoera hoera
voor u, Suzette. Buiten het feit dat ze geen vlees eet en ik al eens graag in een bil bijt hebben we veel gemeen. Zonder het te weten maken we dezelfde blogberichten, al maanden aan een stuk. De gelijkenis was creapy. En het werd nog viezer toen ik vorig jaar zag dat we zelfs onze verjaardag delen. Straffe toebak op het internet. Virtuele soulmates of zoiets. Of hoe zouden we het noemen? We gingen voor onze verjaardag een blogruil doen. Maar mijn onvooruitziendheid stak weer de kop op en dan stak mijn kop ook nog eens vol met de Pukkelpopongerustheid.... Het heeft niet mogen zijn. Maar volgend jaar beloven we dat goed te maken.
Suzette, amaai zeg. U.
18-08-2011
scampi's in Amaretto
De inhuldiging van het terras is achter de rug. Het was Vree Wijs. Vanmorgen iets minder.
Wat ook Vree Wijs was, waren de gemarineerde scampi's. Dju, zoveel w's en v's .

Gemarineerde scampi's dus. 2 versies want ik kon niet kiezen. De eerste is echt een aanrader. De tweede ook natuurlijk maar de eerste nog meer. HA!

Versie 1 met Amaretto dus:
_1 soeplepel gemberpoeder
_1 teelepel chilipoeder of harissa
_1 eetlepel bruine suiker
_snuif zout
_Flinke scheut amaretto.
_beetje olijfolie
Dat ging vlot binnen.

Versie 2. Scampi K3.
_1 koffielepel kurkuma
_1 koffielepel koriander
_1 koffielepel komijn.
_snuif zout
_olijfolie

Gaat ook vlot binnen.
Ontdoe de beesten van hun darmkanaal want we willen geen kak op ons bord. Meng de helft van de scampi's met mengsel1 en de andere helft met de K3 marinade. Enkele uren laten trekken en dan op een aluminium bbq schaaltje bakken.
Gewoon gezellig in het midden van de tafel en dan met de vorkske prikken en met het brood de kruiden uit het bord schrapen. Deel 1 van de festiviteiten worden zo succesvol ingezet. Dat garandeer ik u!
Labels:
Stoken en koken
16-08-2011
gisteren nog in de crème-au-beurre
en vandaag in de cement.


Algemene Voegwerken Elza NV heeft 52 vierkante meter achter de ... knieën.
En we doen in stijl.

Abonneren op:
Posts (Atom)