27-01-2012
bolognese alla carluccio
Bolognese alla Carluccio. Antonio Carluccio.
De enige.
De echte.
_500gr gemengd gehakt
_3 à 4 uien
_5 wortels
_5 selderstengels
_groot glas rode wijn
_rundsbouillon
_tomatenpuree
_zout en peper
Den Antonio doet er ook nog pancetta bij maar dat had ik niet in huis en zonder is't nog altijd den hemel. Misschien 1 verdiepje lager.
Snij de wortel, ui en selder heel fijn en fruit in wat boter. Doe het gehakt erbij en laten bakken tot het gehakt mooi bruin wordt. Dan rode wijn erbij gieten en de rundsbouillon. Enkele lepels tomatenpuree door roeren en flink kruiden met peper en zout. da's al. Echt al. Durf niet van daar oregano of iets anders bij te doen. Grote fout! Grote fout! Laat de saus minstens 2 uur zachtjes pruttelen. Hoe langer, hoe beter. 's Anderendaags is de saus trouwens nog lekkerder. Dus maak genoeg en prop uw diepvries vol of eet drie dagen na elkaar de bolognese alla Carluccio.
Oh en gruyère is ook zondig! Parmezaan, daarmee komt ge in de hemel. Enkel met parmezaan.
En nu het glas terug vullen en leegdrinken.
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
ziet er heerlijk uit! ga morgen boodschapjes doen, maar wat zijn wortelstengels?
BeantwoordenVerwijderenGelukkig heb ik net een bord pasta op anders ging ik er nu meteen 1 maken! mmmmmm, is er iets heerlijkers dan pasta?
BeantwoordenVerwijderenik herinner me nog dat hij dat recept voorstelde op tv. Ik was zwaar onder de indruk omdat dat zo basic was en zo lang moest opstaan. Maar ik heb het zelf nog nooit gemaakt. Ik heb anders nog wel ergens een kookboekje van hem staan waar dat in staat... Bij mij was het 3 dagen pasta omdat ik veel te veel had gemaakt ;) Dus voorlopig effe toch maar een paar dagen niet meer nu.
BeantwoordenVerwijderenMaar het zou wel kunnen dat ik dit nu toch ook eindelijk eens maak in de nabije toekomst!
Frollies,selderstengels bedoelde ik natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderenSinds ik geen vlees meer eet, is dat het enige wat ik echt mis ;)
BeantwoordenVerwijderenTTD: met linzen krijgt ge iets soortgelijks, echt!
BeantwoordenVerwijderen@Mme Zsazsa: Idd, ook erg lekker!
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen5 selderstengels, da's om zeker te zijn dat de man goesting krijgt na zijn 'taloor' of wat? Mijn schoonmoeder zou zeggen: 5 selderstengels? Da's zeker zijn dat uw saus den dag nadien zuur is. Ik ga voor de goesting en ik ga ze testen. Mét selder. Ha!
BeantwoordenVerwijderenIk kan niet koken, kan ik een (diepvries)portie winnen?
BeantwoordenVerwijderenHmmmmmmm....
BeantwoordenVerwijderenDat was lékker!
Bedankt om te delen!!
ik maak hem ook zo maar met stukjes tomaat ipv puree. Om de smaak dan wat te verzachten doe ik een glas wit en een glas rood bij grote hoeveelheden. Het is de lekkerste bolognese die je je kan voorstellen.
BeantwoordenVerwijderenMet selder erbij, dat is nieuw voor mij. Ga ik volgende keer zeker eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenGemaakt en goed bevonden! De lekkerste bolognese ooit eigenlijk... Gelukkig een driedubbele portie voorzien :-D
BeantwoordenVerwijderenThanks for sharing!