10-03-2012

verjaarpaardtaart



Nora is 7. Morgen feest. Gezien mijn heksenzus het nogal druk heeft heb ik haar getuig geleend om zelf een taart te metsen. Ik hoor namelijk bij dat gedeelte van de bevolking dat cupcakes ok vindt en de suikerpasta zelfs mee opeet. De knutselgenen hebben we allebei en de AVEVE is nooit ver weg voor de gateau- en de crème-au-beurremix. Piece of cake dus.


Ik bakte 2 bisquits. Knipte uit een A3 een paardenhoofd en puzzelde zo totdat er zoveel mogelijk paard uit 2 taarten ging. De overschotjes leg je opzij.


paard1
paard3
paard4
paard2


Als vullig is het dus de simpele botercrème maar dan met een mix om het wat luchtiger te houden. 


paard5


Snij het paard in verdiepingen en smeer er de botercrème op met een spatel.


paard6
paard7


Metsen tot alle lagen gebouwd zijn en besmeren met echte crème-au-beurre (Ierse boter die minder water bevat) en poedersuiker. Smeer tot alle putjes bedekt zijn. In dit stadium steekt het nog niet zo nauw. Daarna in de frigo zetten om de botercrème te laten harden. Daarna kan je al de oneffenheden er met je vingers uitwrijven.  Nu is da taart klaar om te bekleden.  


Maar dat is een ander verhaal en voor morgen. 


paard9
paard8


Jiehaa!


Oh, de overschot van de botercrème kan in de diepvries. Dat is ook een optie.


paard10

8 opmerkingen:

  1. Dat ziet er alvast erg lekker uit!
    Ik kijk uit naar de versier-foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superidee! Nu ben ik heel benieuwd naar de afwerking!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil heel graag het eindresultaat zien....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er met een beetje fronsen al helemaal paard uit, maar waarschijnlijk wordt het nog echter. Ik wacht op het vervolg...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. had het zelf niet beter gedaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een goed idee! Eén om te onthouden! Enneh, gefeliciteerd he?!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jiiiiha! Schoon, wederom heel schoon!

    BeantwoordenVerwijderen