12-06-13

de ontdekking van 1 meloen


meloen1

Zoek uzelf een mooie, rijpe en liefst smaakvolle watermeloen of kweek ze zelf in de tuin en wacht op de lange, warme zomer... Of neen, koop ze maar, die sappige meloen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Koop ook een pak feta. Droge, geen kaas op olie want we gaan voor keimager! Verkruimelen of in kleine stukjes snijden.
Munt. Zorg dat er nog iets overblijft na het maken van dit en hak dan een handvol blaadjes fijn. 
Alles mengen en uw buik voleten. En daarna volgt er een boer. Pardon, kan er niet aan doen. Sappige meloen.

meloen2

Zo fris en zalig en vullend en gezond en ideaal voor hete, zomerse dagen gelijk het nu zou moeten zijn. Of voor bij de bbq. Of als ontbijt. Altijd eigelijk. 



10 opmerkingen:

  1. Dit is één van mijn lievelingsrecepten in de zomer, zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit ken ik van nigella, alleen doet zij er nog rode uit bij die ze eerst even laat trekken in limoensap, en wat zwarte olijven. njammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het ook ontdekt op tv. Op een programma over obese mensen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm, dat ziet er jummie uit!
    Het enige recept dat ik tot nog toe kende met watermeloen, was iets met een boor en een trechter en vodka.
    Ik word volwassen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb getwijfeld.... Dat houden we voor onze date! Dus: muziek, the pool, zon en vodkameloen. Nog iets vergeten?

      Verwijderen
  5. Klinkt lekker. Bij de volgende hittegolf komt dit zeker op tafel. Laat maar komen, die zon!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ernstig lekker met olijven en pistache noten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh ja, met pistache noten! Goed plan, Roos!

    BeantwoordenVerwijderen