13-06-2010
Het rood van rood wit blauw
Wat doet een mens met teveel kersen en wat doet een mens met een hele doos vol ijsjeswafelkes die hun krokant kwijt zijn?
Mr. Google gaf mij de oplossing. Een kersencrumble van ouwe koekskens.
Eerst de kersen ontpitten en bruine nagels overhouden. Wat suiker opdoen en in een lage ovenschaal een laag kersen leggen. Dan de koekjes verkruimelen of nog beter, laten verkruimelen door kleine kinderhandjes. Suiker, koekjeskruim en boter vermengen met de blote handen. Dat voelt al bijna even vies aan als gehakt met brokjes maar bon, wat moet, moet. Heel die braggel bovenop de kersen verspreiden en - ik schat - 40 minuten bakken in een oven van - ik schat - 180 graden. Lauw opeten.
Ik ben nog aan het nadenken of het wel lekker is.
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik heb vandaag ook crumble gemaakt! Maar wel den traditionelen: met appels en crumblemix uit een pakske :).
BeantwoordenVerwijderenIk vind dat crumble er heel lekker uitziet, maar het is mijn smaakje niet.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er wat droogskes uit, volgende keer confituur maken?
BeantwoordenVerwijderenZijt maar zeker. Ik heb de kersenontpitter al klaarstaan om morgen een goed te knallen.
BeantwoordenVerwijderen