13-06-2010

Het rood van rood wit blauw



Wat doet een mens met teveel kersen en wat doet een mens met een hele doos vol ijsjeswafelkes die hun krokant kwijt zijn?
Mr. Google gaf mij de oplossing. Een kersencrumble van ouwe koekskens.
Eerst de kersen ontpitten en bruine nagels overhouden. Wat suiker opdoen en in een lage ovenschaal een laag kersen leggen. Dan de koekjes verkruimelen of nog beter, laten verkruimelen door kleine kinderhandjes. Suiker, koekjeskruim en boter vermengen met de blote handen. Dat voelt al bijna even vies aan als gehakt met brokjes maar bon, wat moet, moet. Heel die braggel bovenop de kersen verspreiden en - ik schat - 40 minuten bakken in een oven van - ik schat - 180 graden. Lauw opeten.


crumble1


crumble2


crumble3


crumble4


crumble5


 Ik ben nog aan het nadenken of het wel lekker is.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb vandaag ook crumble gemaakt! Maar wel den traditionelen: met appels en crumblemix uit een pakske :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat crumble er heel lekker uitziet, maar het is mijn smaakje niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er wat droogskes uit, volgende keer confituur maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zijt maar zeker. Ik heb de kersenontpitter al klaarstaan om morgen een goed te knallen.

    BeantwoordenVerwijderen