08-04-2011
frangipane crumble
Twee verrimpelde appels, zachte peren en een ongelooflijke goesting in zoet. Daar moet crumble van komen. En aangezien ik ook helemaal zot ben van frangipane, heb ik een mix gemaakt van crumble en frangipane. En het is wonderbaarlijk lekker. Miljaar, ik moet daar gewoon van vloeken, zo lekker dat dat is!
Wat smijt ge allemaal samen en mengt ge vervolgens tot iets kruimeligs?
_200 gr bloem
_100 gr amandelpoeder !!! (Uitroeptekens zijn geoorloofd)
_200 gr boter
_100 gr suiker
Verdeel dit goedje over de stukjes appel en peer. 40 minuten (duurden heel lang vandaag) in de oven op 180°
Dit maal drie heb ik binnen.
Miljaar!
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Oh en waar heb je dat herontdekt? ;-)
BeantwoordenVerwijderenDRIE borden??????
Hola, dat ga ik dit weekend ook es maken. Wat ik me altijd afvraag (keukenkluns zijnde): hoe warm je zo'n crumble het best terug even op? Microgolf? Of toch maar nog even de oven in?
BeantwoordenVerwijderenregels op komst ?
BeantwoordenVerwijderenMie, ja. Ja. Ja bij u!
BeantwoordenVerwijderenLalalizzie, in de over zou ik zeggen.
Zsazsazsu, ofwel heb ik die chronisch ofwel ben ik zwanger ofwel begint mijn menopauze. :-)
ik zou, volgens mij, niks anders meer willen eten... en tussen al dat happen af en toe eens naar mijn werk rollen...
BeantwoordenVerwijderenkwijl!
BeantwoordenVerwijderenMiljaar! Daarvoor zou ik wel eens naar de taalgrens willen afzakken!
BeantwoordenVerwijderenOh ziet er weer heerlijk uit! Jammer genoeg hebben we momenteel geen oven zodat ik dit niet zelf kan uitproberen. Grrr, dat die verbouwingen maar snel achter de rug zijn. Wel goed voor de lijn natuurlijk niets kunnen bakken.
BeantwoordenVerwijderen