08-04-2011

frangipane crumble



Twee verrimpelde appels, zachte peren en een ongelooflijke goesting in zoet. Daar moet crumble van komen. En aangezien ik ook helemaal zot ben van frangipane, heb ik een mix gemaakt van crumble en frangipane. En het is wonderbaarlijk lekker. Miljaar, ik moet daar gewoon van vloeken, zo lekker dat dat is!


crumbleA


Wat smijt ge allemaal samen en mengt ge vervolgens tot iets kruimeligs?
_200 gr bloem
_100 gr amandelpoeder !!!  (Uitroeptekens zijn geoorloofd)
_200 gr boter
_100 gr suiker


crumbleB


Verdeel dit goedje over de stukjes appel en peer. 40 minuten (duurden heel lang vandaag) in de oven op 180°


crumbleC
crumbleD


Dit maal drie heb ik binnen. 


crumbleE


Miljaar!



8 opmerkingen:

  1. Oh en waar heb je dat herontdekt? ;-)
    DRIE borden??????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hola, dat ga ik dit weekend ook es maken. Wat ik me altijd afvraag (keukenkluns zijnde): hoe warm je zo'n crumble het best terug even op? Microgolf? Of toch maar nog even de oven in?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mie, ja. Ja. Ja bij u!
    Lalalizzie, in de over zou ik zeggen.
    Zsazsazsu, ofwel heb ik die chronisch ofwel ben ik zwanger ofwel begint mijn menopauze. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik zou, volgens mij, niks anders meer willen eten... en tussen al dat happen af en toe eens naar mijn werk rollen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Miljaar! Daarvoor zou ik wel eens naar de taalgrens willen afzakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ziet er weer heerlijk uit! Jammer genoeg hebben we momenteel geen oven zodat ik dit niet zelf kan uitproberen. Grrr, dat die verbouwingen maar snel achter de rug zijn. Wel goed voor de lijn natuurlijk niets kunnen bakken.

    BeantwoordenVerwijderen