09-06-2011
artisjokken zijn overroepen
Esthetisch verantwoord is het wel, ja daar hebben ze gelijk in. Maar dan stopt het ook.
Het is dus iets om te eten en geen vleesetende plant.
Hoe marcheert dat:
Kook het in licht gezouten water (eventueel met wat citroensap) en ruikt de geur van natte hond. Improviseer want die artisjok drijft altijd boven en Het Recept zegt dat de groente volledig onder water moet staan. Dus leg er een metalen vergiet op ofzo. Verbrand uw vingers na het koken van de groente met het om te draaien in het vergiet want dat moet uitlekken. Wacht niet lang genoeg met die blaadjes eraf te trekken en verbrand wederom uw vingers. Proef van die blaadjes want ze zeggen dat dat lekker is met cocktailsaus of een andere vinaigrette. Verbrand nu uw tong want die blaadjes zijn heet.
Verwijder nog meer blaadjes. Roze deze keer. Ook esthetisch verantwoord materiaal, die roze blaadjes en gooi ze weg in de alreeds overvolle GFT-bak.
Kijk vervolgens vol verbazing naar het harige beest dat daar verscholen zat tussen die blaadjes en denk nog steeds aan natte hond. Natte, harige hond.
Oh, kijk naar het schimmelige, vlezige stuk 'ding' dat daar blijkbaar inzat. Ontdoe het dier van zijn laatste pluimen. Leg dit hart op het bord van uw man want uw goesting is al lang over.
Overroepen dus.
De cocktailsaus was wel lekker.
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dat is alleen schoon als plant. Laten drogen en dat staat beeldschoon op een schoon plateauke. Verder dient dat tot niks. ;-)
BeantwoordenVerwijderenHier treed ik u helemaal in bij! En als vegetariër zijt ge soms precies gedoemd om dat ding op uw bord te krijgen. Vooral als ge ergens vegetarische pizza gaat eten, 9 vd 10 ligt daar zoiets op. En vies dat dat is.
BeantwoordenVerwijderenEn na bovenstaande foto's eet ik het echt nooit meer.
schoon foto's ! maar voor mij moet dat toch echt met vinaigrette, een beetje zurig. Niet met coctailsaus. Ik vind het wel lekker dus :)
BeantwoordenVerwijderenPrecies één maal op bovenstaande manier klaar gemaakt. Wat een drama...
BeantwoordenVerwijderenSindsdien gewoon artisjokharten uit blik. Scheelt zo veel ergernis en tijd. Wel goed laten uitlekken en afspoelen. Maar dan vind ik ze wel lekker bij de pasta of pizza.
Allé jong, nog zo lekker! Maar dan wel met vinaigrette. En alles wat je erna eet of drinkt wordt beïnvloed door die smaak :D . Nog lekkerd is ze te roosteren in de oven, eventueel gevuld met broodkruim gemengd met look en kruiden. Mmmmmmm.
BeantwoordenVerwijderenBah! Artisjokken zijn inderdaad overroepen. Zoveel werk om dan met een mini-pluizig dingske over te blijven dat echt niet lekker is. En artisjok uit blik vind ik al helemaal vies. Bah bah bah!
BeantwoordenVerwijderenik vind dat nogthans héérlijk. Maar iemand mag voor mij al dat haar wegschrapen... Maar het moet wel met een vinaigrette met een sjalotje. hmmm...
BeantwoordenVerwijderenAh ja da's gelijk escargots hè. Ziet er niet uit, smaakt naar niks. Ge eet dat eigenlijk alleen voor de saus die erbij komt.
BeantwoordenVerwijderenArtisjokken waren de eerste bloemen die mijn moeder ooit van mijn vader kreeg, om te checken of ze wel kon koken :). Vanwege de nostalgie stond het dan ook regelmatig op tafel bij ons thuis, maar ik was er ook niet zo'n fan van. Ik denk dat cocktailsaus wel heiligschennis is, bij ons was het in ieder geval altijd een vinaigrette met een gesnipperd sjalotje erdoor.
BeantwoordenVerwijderenWaar ik wel zot van ben is van gemarineerde, gegrilde artisjokken uit een bokaal. Jummie, ik zo'n zo'n bokaal in één keer kunnen leegeten!
Och Elza, voor zo'n schoon foto's als dees moet ge eens wat over hebben hé. Zelfs nen natten hond op uw bord... met cocktailsaus.
BeantwoordenVerwijderen;-)
kan je alleen maar gelijk geven.
BeantwoordenVerwijderenAh, ik wist dat er een reden was waarom ik die dingen enkel uit blik koop! Verder: in een quichke met gorgonzola en zongedroogde tomaten, hmmm....
BeantwoordenVerwijderenIk vind dat verschrikkelijk, artisjok.
BeantwoordenVerwijderenZowat de enige groentesoort die ik echt niet lust!
Allé gij, artisjok eten is een ritueel!
BeantwoordenVerwijderenNa het koken een beetje laten afkoelen (!) tot hij lauw is en dan blad voor blad afknabbelen met mosterdvinaigrette, mmmmmm.... Het idee alleen al! Met als summum het hart! Hier zouden we ervoor vechten :)
Allez jong, ja, met vinaigrette! Vooral die blaadjes vond ik lekker, dat middelste hoeft voor mij ook niet echt.
BeantwoordenVerwijderenMaar ja, les gouts et les couleurs..
ik kan het soms wel lekker vinden. maar het is inderdaad zo'n gedoe! ik maak het in ieder geval nooit. ik eet het alleen als het toevallig passeert. die prachtig uitziende artisjok. da telt ook he...
BeantwoordenVerwijderen