19-06-2011
guacamole
Op aanvraag van Polkadotjes:
Aangezien ik nooit ofte nooit een recept helemaal volg en ik altijd eigen versies maak van alles post ik hier al de opties voor het maken van guacamole. Alles hangt af van de goesting, de tijd en wat er in de frigo steekt.
1. Enige vaste waarde is de avocado. Die moet rijp zijn. Zacht dus. Knijp en u zal het weten.
Snij de avocado in 2, verwijder de pit en lepel hem (of haar) uit. Prak met een vork (er moeten nog wat brokjes inzitten)
1A. neem een halve ui en snij hem zo klein mogelijk. Ieniemienie stukjes. Ontvel een tomaat, ontdoe hem van de pitjes en snij in kleine blokjes. Doe de tomaat en uit bij de geprakte avocado. Giet er wat vers citroensap bij, veel peper en wat zout en verse gehakte koriander.
1B. De halve luiwijvenversie: doe wat zure room bij de avocado, kruid met peper en zout en eventueel wat citroensap.
2. De luiwijvenversie: koop een potteke guacamole in de Delhaize en bedenk dat de echte veel lekkerder is.
Rijst koken zal wel lukken hè, Polkadotjes? :-)
Labels:
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
mag ik ni gewoon eens komen eten? ;-)
BeantwoordenVerwijderenWoehoew! Dit is zalig. Merci, ik zet het op de menu voor donderdag. Mmmm.
BeantwoordenVerwijderenEn ja, dat laatste zal wel lukken. Merci voor uw bezorgdheid.
En de pit van een avocado in uw kom guacamole om de boel deftig te bewaren.
BeantwoordenVerwijderenWij doen er soms ook nog een rood peperke in of een lekske tabasco. (Iets minder kindvriendelijk wel.)
Schone 'bovenkant' trouwens!
En gene look????
BeantwoordenVerwijderenmet een limoentje (ipv een citroen) wordt dit recept nog beter!!
BeantwoordenVerwijderen