06-12-2011
hoe gaat het?
Het gaat goed met ons. Druk en al en die rotkop van mij durft al wel eens saboteren maar toch wel goed. Veel tijd om hier te verdoen is er niet vandaar een kleine update.
Veel werk dus en dan ook nog 2 kinders die aandacht vragen met hun droopy-oogjes. Actieplan numero 1: eten maken en kinderanimatie in 1. Hopla. Weer 2 dinges van mijn lijst geschrapt.
Vorige week groentenmarkt op het schooltje van de kinders. Prei besteld en natuurlijk vergeten want een uur daarvoor naar de winkel en prei gekocht. Idem voor de bloemkool en de patatten.
Nora was naar een feestje dus Ella maar aan het werk gezet. Eerst met de bedoeling om koekjes te bakken maar de boter was op de de auto in de garage voor winterbanden. Preisoep dus. En preiquiche.
Voorbakken met de bakparels van Artmind.
Laat het kind de prei snijden en neem er een foto van. Die foto van wenend kind kan altijd nog eens van pas komen. Wie weet.
mottige foto van heerlijke preisoep en mottige foto van heelijk quiche met prei en spekjes
Ondertussen stond de Sint met een UPS logo op zijn mijter aan de deur met een grote cadeau voor mij.
Met de huisdieren gaat het ook goed. Die liggen daar wat sletje te wezen.
En er is een vogel bijgekomen. Die doet nog relatief normaal.
Nu nog een oplossing voor de bloemkolen...
Labels:
HLZHI,
Kinders,
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wow, een iMac, zeg. Mooi kado van de Sint!
BeantwoordenVerwijderenRauwe bloemkool met dipsaus, dan bloemkoolsoep en meer van dat met bloemkool-aardappel-kip-spek-ovenschotel :)
BeantwoordenVerwijderenbeetje hectisch daar bij jou!!! en, hahaha..... dat vogeltje ;-)))
BeantwoordenVerwijderendie bakparels... waarvoor dienen die eigenlijk...
BeantwoordenVerwijderen(sorry maar ben geen keukenprinses...)
Bakparels zijn bolletjes gebakken klei die de klasssieke witte droge bonen vervangen om op je bladerdeeg te leggen bij het voorbakken zodat het deeg krokant blijft bij quiche en vochtige taarten.
BeantwoordenVerwijderenDus eerst het deeg in de vorm leggen, dan bakpapier op en den de bonen of bakparels, 15 min in de oven op 200 graden.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah ok !
BeantwoordenVerwijderenmerciekes
Bloemkoolsoep met broodkorstje gebakken in boter met curry. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenEn ja dat vogeltje... Ik ben nog steeds jaloers.
Bloemkoolsoep met mosterd, echt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenIk ben fan van je sletje :)
Rauwe bloemkool met een yoghurt dip sausje is altijd beter dan met een zak chips voor de teevee...
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie foto's weer en helemaal in mijn kleur!
Ik vind het snijplankje ook erg schattig (kind ook - maar ook het plankje!) ;)
Ferme cadeau ook - gij zijt precies braaf geweest.
Zo'n vogeltje hebben we ook gevonden op de grote rommelmarkt op koninginnedag dit jaar. Rood is die van ons. En die batterij raakt maar niet op, kwetteren dat ding.
BeantwoordenVerwijderen