09-05-2012

netelsoep want 40 dagen zonder geld



netel4
netel1




Van de nood een deugd maken, zei ze. Geweldig initatief, die 40 dagen zonder geld. Ik las tussen de commentaren iets van netelsoep maar had dat nog nooit gegeten, laat staan zelf gemaakt. Dus ikke den hof in waar - na niet lang zoeken - de netels geplukt. Enkel jonge topjes.


Netelsoep
1 preistengel
2 uien
een vergiet vol neteltoppen
kippenbouillon
room of melk


Stoof de ui en prei gaar en doe er de netels bij. Klein beetje water bijdoen om de netels te garen. Dan aanvullen met kippenbouillon. Mixen en kruiden met peper eventueel nog wat zout. In plaats van water kan je er ook melk bijdoen om te verzachten. Netels zijn niet alleen straf, ze smaken ook straf. Nog feller dan kervel. Hmm, kervel. Klein scheutje room in de soepkom en dat is het. 


Hmm, netels.




netel2




Morgen nog een experimentje met netels. Ik was in vorm.


Maar nu eerst nog wat pullekes breien voor mijn elf broers.





13 opmerkingen:

  1. Da's toch nogal een goed idee hé... uwen hof niet onderhouden. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is nog eens een gedacht, dat groeit hier met hopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doet dat niet pijn "netels plukken"?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is het beste van het beste é, brandnetelsoep! Ik heb ook nog een receptje liggen van brandneteltaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zalig ! Ik heb dat echter al lang niet meer gegeten. ik durf ze niet zo goed plukken in het park want het loopt daar vol pissende honden ;(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lol, pullekes breien. Ik vroeg mij al altijd af hoe dat dan precies zou moeten gaan. Maar jij vertelt ons dat dan morgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind u dapper, mijn voortuin is uw voortuin, gratis zevenblad, fris en fruitig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook dit jaar ;-) Warempel, maar he tis nog steeds krisies

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tgoh, echt, als ik u hoor moet ik het toch nog eens wagen.
    De premature brandnetelsoep van enkele weken geleden vond ik hier niet te eten!
    Ik vond toch dat dat gelijk vroeger naar schapenkak smaakt... nochtans staan er hier geen schapen in mijn hof.
    Zevenbladsoep daarentegen, dat lusten we hier wel. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En met welk recept het je ze gemaakt? Raar want ik vind het heel zacht en smaakvol. Misschien teveel netels? Heb je er aardappelen bijgedaan. En ik doe ook wel altijd een scheutje volle melk of room in de soepkom.

      Verwijderen
    2. Hetzelfde... alleen deed ik er nog een restje blauwe kaas in.
      Volgens mij was dat den dooddoener. Dat en het feit dat de allereerste brandnetelblaadjes gewoon niet dienen om soep van te maken zekers?

      Verwijderen