18-12-2012

mijmeringen over muziek


Het is Music For Life, een week om dementie nooit te vergeten. Liedjes met herinneringen. Oh, ik heb er zo veel. Oneindig veel. 

Voor D, mijn klein Bonoke.Voor Nadia. Inclusief permanent en kuif. En épauletten.Voor Hilde. Eerst podiumoptreden ever. Gelukkig ook het laatste.Voor Katrin. Uw gat is niet te dik in die rok. En het witte handdoekske ligt nog altijd in de kast. Gewassen.Voor Anne. Haar 40ste verjaardag gemist door de schuld van die kleine purperen man, live op Werchter. En toen gingen de sluizen open. Purperen regen. Deze was voor haar. Voor Papa. Daar hoef ik zelfs niets bij te vertellen. Het is iets tussen ons. ;-)Voor Wendy. In de blauwe VW Passat break met 2 vuile mountainbikes aan de achterklep door de Spaanse Pyreneeën. En veel huevos gegeten want dat koste het minste. Voor mama. Zingen terwijl we de afwas deden. In canon. Of cakedeeg maken. (Zijn maakte het en wij likten de lepels af) Illeke, voor al de zotte momenten die we al gehad hebben. En die er nog gaan komen.Nathalie, ons liedje van Italië. Of was het dees?Ik ga hier effe stoppen. Sebiet ligt Youtube plat. 


7 opmerkingen:

 1. lol, ik zit hier ook al dagen te denken 1 song for life kiezen? Lukt me nooit, ik heb er ook massa's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had "tepels" ipv "lepels" gelezen. Amai zeg, zo'n beeld in mijn hoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk deze muziekmijmeringen! moet veel herinneringen bij jou naar boven brengen. Zing er maar lustig op los, zet die keelsluizen maar wagenwijd open, let the music play!!!
  groetjes, Hilde
  http://doorhetoogvan.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die zeppelin: toen dacht ik nog dat ik kon zingen :-)
  Ah ja, het regent hier soms nog purper bij de herinneringen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg van manlief een song for life kado. Zonder iets te vermoeden werd ik naar de studio's van Stubru gelokt, en mocht ik onze openingsdans (the shipsong, van Nick Cave) opnieuw doen. Normaal gezien ben ik niet zo'n melig type, maar dit deed me echt iets. Mijn meisjes waren sterk onder de indruk, ikke nog meer. Filmke en foto's zijn te vinden op mijn blog en op Stubru.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n tof idee! Zou ik wel eens durven pikken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super tof om te lezen én te horen...als wij al die andere nummers nu horen herinneren ze ons vanaf nu aan jou ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen