20-12-2011

hemelse pasta met een walgelijke fotoMie zaagt al maanden naar het recept van deze pasta. Ik heb hem de eerste keer gemaakt toen ze op bezoek was samen met mijn puberale vriendinnetjes. Het was een succes. Een vettig succes! En stinkend ook. 


Al vier keer heb ik deze pasta geserveerd en drie keer is de pasta op nog voor ik eraan denk om een foto te maken. Dat kunt ge gewoon NIET laten afkoelen. Echt niet.


Deze keer waren we nog aan het lookboeren van teveel pasta aglio e olio toen Mie me er nog net op tijd aan herinnerde dat ik nog een foto moest maken. De traditie (na 4 keer spreken we van traditie) is dat het laatste kletste met de vork uit de pot gegeten wordt en daarbij worden dan de laatste broodkruimels die doordrenkt zijn met lookolie meegepikt worden. Hopla, weer een lookboer.   Bon, wat ik dus wou zeggen, er is geen tijd om een foto te maken van dit gerecht. Geen. Dat is zo zonde. Vandaar de lelijkste foto ever van de beste en eenvoudigste pasta ever. 


Beeld u in dat de pasta zo geserveerd wordt.... 


oglio


Hoewatwaarenwanneer voor 4 personen?


Pers 10 looktenen (een hele knol dus) uit in een antiaanbakpan (ik gebruik de wok)
Snij 2 rode pepertjes fijn en stoof ze zachtjes samen met de look in een flinke portie olijfolie. VEEL olijfolie.
Neem 1,5 geroosterde (of gedroogd voor de kachel) boterham per persoon en verkruimel het met de handen.  Stevig wat zout bijdoen.
Als de look en peper begint te garen, gooi je het broodkruim mee in de olie. Eventueel nog olie bijdoen. Het gerecht heeft niet voor niets olio in zijn naam.
Een busseltje peterselie fijnhakken en bij de mengeling doen.
Ondertussen kook je verse pasta/spaghetti (ook veel want gewoon is niet genoeg) en als de pasta klaar is, afgieten en bij de kruimel/look/olie/peper doen en flink mengen.


Op een warm bord scheppen want het koelt rapper af dan ge kunt eten en dat wil wat zeggen. Parmezaan raspen boven het bord en u wederom een indigestie eten. 


Misschien nog wat peterselie overhouden voor achteraf in uw mond te steken. Of minstens 2 dagen niet daten met mensen die niet uitgenodigd waren op dit festijn!

8 opmerkingen: