22-03-2011
Groentenstoofpotje met -naar het schijnt- adukibonen
Creatief zijn met wat er in huis is. Het lukt, het is plezant en het is ook goedkoop. Ik merkte dat ik feitelijk veel te vaak voor een prul naar de Deleis of Dunaldi reed en dan met een zak vol onnodige bazaar thuis kwam.
Deze ochtend begon met het opruimen van de keukenkast. Wat ontdekte ik achteraan verdoken achter de pakskespuree en de rijst? Drie pakken suiker en een half zakje rode linzen adukibonen (TIP voor mezelf: gooi nooit de verpakking weg want dan weet ge niet wat er in het zakje zat) . De suiker ga ik achteraan laten liggen tot de pruimentijd. Letterlijk. Ook omdat ik moet afkicken. En omdat het niet goed is voor schimmels maar daarover ga ik nu niet uitweiden. Het moet appetijtelijk blijven hè.
De frigo gaf mij een pak biowortelen (ja, ik overdrijf echt hè) en wat rapen van de biowinkel. (Djeezes, Elza, freak).
Linzenschotel met rijst metzonder vlees want freaks overdrijven.
1 pak wortelen
2 rapen
2 aardappelen
1 ui
2 handjesvol linzen (rode) (wat dus adukibonen blijken te zijn)
groentenbouillon
150 gr passata
1 volle eetlepel pindakaas
1/4de teelepel cayennepeper
1 tl gemperpoeder
halve tl zout
1 tl kurkuma
2 laurierbladjes
1/4 tl komijnpoeder
Wortelen in schijfjes snijden, rapen en aardappel in blokjes. Groenten samen met de ajuin en de geperste look stoven in wat olijfolie met een beetje water toevoegen. Groentenbouillon bijdoen samen met de linzen adukibonen en al de andere ingrediënten.
Laten garen. Een half uur of zoiets. En u volvreten want dat mag wat dat is gezond en er is geen kalf of kip aan tenonder gegaan. ALS het adukibonen zijn en dus geen linzen (nogmaals MWOEHAHA voor mezelf) dan moet dat wel een uur of 2 koken.
Labels:
Bio de Janeiro,
Stoken en koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ga u een paar geitenwollen kousen breien.
BeantwoordenVerwijderendat zijn geen linzen maar azuki (aduki) bonen denk ik. Linzen hebben zo geen "steeltjes" aanzet. En rode linzen zien trouwens vurig oranje voor je ze kook.
BeantwoordenVerwijderenOpdenbuiten, ik denk dat je gelijk hebt. ;-)
BeantwoordenVerwijderenROFL. Die Indiër heeft mij in't zak gezet. HAHAHAHA
BeantwoordenVerwijderenIk zal dat hier maar eens aanpassen dan; :-)
of zijn het adzukibonen ... ?
BeantwoordenVerwijderenJe komt er wel elza, je komt er wel. Alle begin is moeilijk, ook geitenwollensokker zijn.
BeantwoordenVerwijderenOK. Volgende keer enkel dingen maken waarvan ge zeker zijt dat het is wat ge denkt dat het is en voorzekers eetbare dingen voorzien voor de kinders.
BeantwoordenVerwijderenMorgen toch maar eens wat spek in de pan smijten of een chipolata...
Of falafel. Ja falafel
nog nooit van adukibonen gehoord, maar 't ziet er neig, heel neig lekker uit!!!!!
BeantwoordenVerwijderenhihihi: ik wou zeggen : 'dat lijken wel linzen'
BeantwoordenVerwijderenen toen ik je uitleg las, bleek dat nog waar te zijn ook.
Ik eet graga linzen ! Misschien maak ik dit gerecht ook wel eens .
Oh, dit is keigrappig!
BeantwoordenVerwijderenhahahahaha freak, zo grappig geschreven, ik word er helemaal vrolijk van!
BeantwoordenVerwijderenNota aan mezelf: dringend de kasten/ diepvriezer nog eens uitmesten.
BeantwoordenVerwijderenadzuki. of misschien schrijf je aduki, maar volgens mij zeg je adzuki... lekker. mijn lief laat die ne ganse nacht weken. een beetje zoals linzen dus :-)
BeantwoordenVerwijderenAdzuki, aduki, azuki. 't is allemaal gelijk en het moet allemaal 2 uur koken LOL
BeantwoordenVerwijderen